Sjukgymnaster / Fysioterapeuter

Behandlingsbänkar för sjukgymnaster / fysioterapeuter

Som sjukgymnast eller fysioterapeut som är den korrekta yrkestiteln, är det viktigt att använda en flexibel bänk där bredden kan justeras så kunden får en trygg känsla under behandling. En bredare bänk är extra viktigt i de fall då kunden ligger vilande på bänken, t. ex med akupunktur.

Det är bra om behandlingsbänken har en tvådelad liggyta för att kunna justeras för behandlingar i både sittande och liggande läge.

Det är också väldigt viktigt för en sjukgymnast / fysioterapeut att använda en bra, anpassningsbar behandlingsbänk för att kunna utföra arbetet så ergonomiskt rätt som möjligt. Är du en lite längre sjukgymnast, så är det t.ex. viktigt att bänken kan höjas upp tillräckligt mycket för en bra arbetsställning. Våra behandlingsbänkar med extremt höjdintervall är speciella på det sättet att de har ett höjdintervall på 42 – 92 cm (standard brukar vara 60 – 88 cm).

Alla våra elektriska behandlingsbänkar är lätta att höja och sänka med fötterna och man kan lägga till fler reglage för samma funktion, så man inte behöver gå runt bänken för att justera höjden.

Behandlingsbänkens flexibla bredd

Som sjukgymnast / fysioterapeut behöver man ofta arbeta nära kunden och därför är en smal behandlingsbänk att föredra, samtidigt som kund, när de ligger ensamma under behandling ska känna sig trygga och inte få känslan av att ramla av. Med Bänkspecialistens bänkar är detta aldrig något problem, då sidoarmstöden går att fälla upp, samt att det finns sidobenstöd som tillval, som kan fällas upp på bänken för att den ska bli bredare. Dessa sidostöd ger en flexibel bänk som du enkelt kan anpassa efter den typ av behandling som utförs.

Behandlingsbänkens flexibla nackstöd

Våra behandlingsbänkar har justerbara nackstöd som även kan vinklas i bakkant. Detta gör det enkelt att kunna utföra olika behandlingar då kunden ligger på rygg, respektive mage. Vårt fokus ligger på att kunden ska ligga så bekvämt som möjligt när behandlingen utförs.

Nackstödet kan även vinklas för sittande behandling på pall framför bänken.

Material

Behandlingsbänkarnas liggytor är uppbyggda med en träskiva i botten och har som standard ett 4 cm tjockt polster för att ge en lagom hård brits. För en fysioterapeut är det viktigt att bänken är fast och inte sviktar. Behandlingsbänken är sedan täckt med ett konstskinn med porer som gör att britsen andas och ger kunden en lagom varm känsla när de ligger på bänken. Vi har ett stort urval av färger på konstskinn och underredet finns i nuläget i tre standardfärger; vit, svart och grå. Detta ger en stor flexibilitet när du beställer din bänk av oss, då den kan anpassas så den matchar din övriga inredning.

Konstskinnet är lätt att hålla rent, vilket ger en fläckfri yta och ett fräscht intryck hos dina kunder. Vill du ha en mjukare bänk så går det självklart att välja ett tjockare polster vid beställning.

Maxkapacitet

Det passerar många olika människor genom ett behandlingsrum under en vanlig arbetsvecka. För en ökad livslängd på din behandlingsbänk, är det därför viktigt att man redan från start väljer en bänk som klarar minst 200 kilos belastning. Detta är något vi tagit hänsyn till i vårt utbud av behandlingsbänkar och alla våra elektriska bänkar klarar därför mer än 200 kg belastning.

Varför beställa behandlingsbänk från Bänkspecialisten?

Bänkspecialisten tillhandahåller ett brett urval av eldrivna behandlingsbänkar, där du i stort sett kan specialanpassa alla delar av din bänk efter särskilda behov och önskemål. Vårt stora utbud av färgval på konstskinnet, gör att du också kan få en tuff design av din behandlingsbänk som passar din inredning. Allt detta till ett väldigt överkomligt pris.

Har du behov av en lite enklare bänk, så är det våra behandlingsbänkar med normalt höjdintervall vi rekommenderar, men behöver du extra höj- och sänkintervall så är behandlingsbänkarna med extremt höjdintervall det självklara valet.